Το γραφείο φυσικής αγωγής του ΤΕΙ Θεσσαλίας, διοργάνωσε την Παρασκευή 04.05.2018 για τους φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας και τους φοιτητές του προγράμματος Erasmus εκπαιδευτική εκδρομή άσκησης ράφτινκγ στον Ποταμό Άραχθο με ταυτόχρονη επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης (Μαντείο, θέατρο). Η εκδρομή ξεκίνησε με την μεταφορά τω φοιτητών με λεωφορεία (2 οχήματα λόγω μεγάλης συμμετοχής) από την Λάρισα και η πρώτη στάση έγινε στην Δωδώνη. Οι φοιτητές είχαν την τύχη να γνωρίσουν από κοντά έμπειρους αρχαιολόγους και ξεναγό και έτσι κατάφεραν να μάθουν όλη την ιστορία των αρχαίων κτισμάτων, καθώς και πληροφορίες σχετικές με την συντήρηση των μνημείων. Ύστερα από την ξενάγηση τα λεωφορεία μετέφεραν τους φοιτητές σε αρκετά κοντινό σημείο του ποταμού διότι ο δρόμος για τον προορισμό δεν επέτρεπε στα λεωφορεία να τον διασχίσουν. Από αυτό το σημείο, παρέλαβαν τους φοιτητές μικρότερα πούλμαν και τους οδήγησαν στην γέφυρα Πολιτσάς στο Αμπελοχώρι που ήταν και το σημείο εκκίνησης του ραφτινγκ! Εκεί, τους περίμεναν εκπαιδευτές με μεγάλη πείρα στο συγκεκριμένο extreme sport! Τους δόθηκε ο κατάλληλος εξοπλισμός και οι αντίστοιχες οδηγίες!
Τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτές, επιβιβάστηκαν στις κατάλληλα διαμορφωμένες βάρκες και τα κουπιά «πήραν φωτιά». Η διαδρομή ήταν εκπληκτική καθώς προσέφερε απίστευτο θέαμα! Ο συνδυασμός του φυσικού τοπίου με τα «μονοπάτια» που σχημάτιζε ο ποταμός και τα εξαιρετικά είδη δένδρων αλλά και ο γενικότερος πλούτος της περιοχής δεν μπορεί άλλωστε να περιγραφεί με λόγια. Όπου και αν γύριζαν το βλέμμα τους, ξεπηδούσαν πηγές στις σχισμές των βράχων που ανάβλυζαν στον ποταμό, μικροί καταρράκτες που έτρεχαν από ψηλά και ιδιαίτερες «γωνίες» με υπέροχα πετρώματα που λόγω του ορμητικού ποταμού σχημάτιζαν διάφορα σχέδια μοναδικά στο είδος τους! Η επόμενη στάση έγινε στη μέση της διαδρομής όπου οι φοιτητές άραξαν τις βάρκες τους στις όχθες και κολύμπησαν στον καταρράκτη της Κλίφκης. Αργότερα, συνάντησαν μπροστά τους την επιβλητική είσοδο του φαραγγιού η οποία ήταν αναμφίβολα αξιοθαύμαστη λόγω του ύψους (700μ) των ορθοπλαγιών και του απείρου κάλους του φυσικού τοπίου. Αφού διέσχισαν το φαράγγι το οποίο είχε απότομα περάσματα 2ου και 3ου βαθμού και ασύγκριτη ομορφιά, στην έξοδο του φαραγγιού αντικρίσαμε στην κοίτη του ποταμού τις δύο βάσεις του ψηλότερου μονότοξου γεφυριού της Ελλάδας, το γεφύρι της Πλάκας, το οποίο πλέον δεν στέκει όρθιο εδώ και τρία χρόνια.
Σε αυτό το σημείο, η εκπαιδευτική άσκηση τερματίστηκε και συνολικά διήρκησε 3 ώρες περίπου με χιλιομετρική απόσταση που έφτασε τα 9,5 χμ. Οι φοιτητές επέστρεψαν τον εξοπλισμό στους εκπαιδευτές, και τους ευχαρίστησαν για την υπέροχη εμπειρία που τους προσέφεραν. Έπειτα, τους παρέλαβε λεωφορείο το οποίο τους μετέφερε στο χωριό Καλέντζι που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού. Εκεί, επισκέφθηκαν τοπικό restaurant και γεύτηκαν τοπικούς μεζέδες και νόστιμα πιάτα της περιοχής! Αφού ξεκουράστηκαν αρκετά και ανέκτησαν δυνάμεις, τράβηξαν το δρόμο της επιστροφής με ανανεωμένη πια διάθεση και καινούριες εμπειρίες! Ο στόχος της εκδρομής ήταν να καταφέρουν οι φοιτητές να γνωρίσουν τον πολιτισμό της χώρας μας και τις κρυφές ομορφιές της σε συνδυασμό με την εκπαίδευση και την διασκέδαση! Οι εκδρομές άλλωστε του γραφείου φυσικής αγωγής γίνονται για να ακονίζεται και ο νους και το σώμα των παιδιών! Και επειδή αρκετά λόγια ειπώθηκαν, οι παρακάτω εικόνες «μιλούν» από μόνες τους!!!